Alaturi de dresala, supa asta ar trebui sa fie nelipsita de pe mesele noastre in sezonul cald. Cu siguranta la mine asa o sa fie; doar ce au inceput caldurile groanzice afara si simtim nevoia din ce in ce mai mult de mancaruri usoare si racoroase. Pentru a desavarsi gustul, la final nu avem nevoie decat de crutoane si busuioc proaspat.
Hehe, in acest weekend am avut ceva de treaba prin bucatarie. Si totul a inceput din vina Ancai, si asta de vreo cateva saptamani de cand imi tot vorbeste de supa; dar nu orice supa, ci una de pui, o supa de pui cu taitei de casa. Bine, ea nu stie sa o faca si ma punea pe mine sa o fac ca sa aiba de unde se inspira. Si tare buna a mai fost, recunosc. Mersi de idee si spor la treaba si tie.
A, si eu nu m-am oprit aici; am mai facut si lapte cu taitei de casa, dar asta o sa va aratam intr-un post viitor.
Reteta Supa de Pui cu Taitei de Casa
Ingrediente:
un piept de pui mare si 3 pulpe dezosate – in total cca 700-800 grame carne de pui
Dupa o pauza de fix 1 luna de zile, a venit randul si primei retete din 2011. Nu o sa trec la a va povesti ce si cum, inainte de a va ura un an 2011 plin de dorinte implinite, de sanatate, alaturi de oameni dragi sufletului vostru. La multi ani!!!
Si acum va prezint o ciorba de fasole cu ciolan afumat ce nu are cum sa nu fie pe placul tuturor. Daca mai adaugam langa o ceapa rosie, un pranz copios este gata sa inceapa!
De cand ma stiu, ciorba de perisoare este ciorba mea preferata. Orice fel de mancare pe baza de carne tocata este pe gustul meu; de fapt, ziceam intr-un post anterior despre cat de mult imi plac chiftelute simple sau marinate. Ei bine, ciorba de perisoare face parte din aceeasi categorie. Este pur si simplu delicioasa.
Romanii fac salata de boeuf mai ales de Craciun si de Paste, si printre aceste sarbatori daca au cumva vreo zi de nastere inte timp. Dar noua ne place mult de tot, drept pentru care ajunge pe mesele noastre mai des. Nu foarte, pentru ca e destul de “grea” din cauza maionezei, dar suficient incat sa ne domolim poftele.
Din categoria ciorbelor cu multa smantana, am mai comis una de curand: ciorba de burta. Negata de unii, adorata de altii aceasta este una dintre cele mai populare retete; o ciorba de burta buna face deliciul unui pranz.
Probabil multi dintre voi, cei care treceti pe aici mai des ati observat pasiunea mea pentru ciorbele drese cu smantana (nu ca ar fi greu de observat). Pentru mine ciorba nu e ciorba daca nu are o lingura (sau mai multe) de smantana. Urmatoarea zeama pe care o sa o postez e o dresala, o reteta moldoveneasca cred, ca toate cunostintele mele din alte zone ale tarii se uita crucis cand le zic de asa ceva. Revenind la reteta de azi, e vorba de o delicioasa ciorba de pui a la grec.
Va place ciorba? Preferatele noastre sunt ciorba radauteana urmata de ciorba de burta, dar fiind un pic mai grele, cu multa smantana saptamana aceasta am ales o ciorba mai lejera, cu multe legume si carne de pui. Bineinteles ca are si smantana, insa intr-o cantitate mai mica.
Continutul textual integral si fotografiile de pe acest site se afla sub incidenta drepturilor de autor; titularul drepturilor de autor asupra lor este Buduroes Elena Larisa. Preluarea, prelucrarea si/sau distribuirea continutuui textual si/sau a fotografiilor de pe www.papabun.com fara acordul in scris al titularului drepturilor de autor Buduroes Elena Larisa se pedepseste conform legii. Legea care reglementeaza drepturile de autor este Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Este permisa preluarea unei singure fotografii de la fiecare reteta, in limita a 3 retete, fara a fi permisa prelucrarea acesteia, doar in conditiile precizarii sursei cu link direct catre site sau catre reteta de la care fotografia a fost preluata. Nerespectarea celor doua conditii, precizarea sursei cu link direct si neprelucrea fotgrafiei se pedepseste confor legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.