Pentru cei care nu ne cunosc este greu de crezut ca atunci cand ni se pune pata pe ceva, aia facem. Asa s-a intampla in cazul masinii de paine, pe care am mers sa o cumparam la nici 6 ore dupa ce m-am uitat pe un forum culinar la paine facuta cu masina de paine. Asa s-a intaplat si cu reteta de somon cu ardei capia: dimineata o gatea Jamie Oliver la tv si dupa 3 ore noi. Cand pofta e mare, cheful de gatit e pe masura.
Si acum cand ma gandesc la reteta asta imi ploua in gura de pofta; merita sa o gatiti la o masa in familie sau pentru un eveniment mai deosebit. As putea sa va povestesc de soricul crocant sau de carnea frageda care se topeste in gura. Dar va las pe voi sa descoperiti gustul acestei retete cu carne de porc: crocanta la exterior si suculenta la interior.
Saptamana trecuta lansasem o intrebare prietenilor de pe Faceebook; eram curioasa atunci ce doriti sa gatim in bucataria noastra. Oana a venit cu provocarea crevetilor; fiind o impatimita a lor, isi dorea sa afle si o alta metoda de a-i gati. Iata propunerea noastra de astazi: risotto cu creveti. E o reteta mai complicata decat reteta de salata de fructe de mare, dar gustul bogat compenseaza din plin.
Profitam ca afara s-a mai potolit soarele nebun din zilele trecute si mergem in bucatarie repejor sa gatim ceva bun pentru noi si pentru cei dragi. Daca si voua va plac pastele si branza gorgonzola la fel de mult cum imi plac mie, sigur o sa adorati aceasta reteta.
Reteta Paste Tagliatele cu Piept de Pui si Sos Gorgonzola
Alaturi de dresala, supa asta ar trebui sa fie nelipsita de pe mesele noastre in sezonul cald. Cu siguranta la mine asa o sa fie; doar ce au inceput caldurile groanzice afara si simtim nevoia din ce in ce mai mult de mancaruri usoare si racoroase. Pentru a desavarsi gustul, la final nu avem nevoie decat de crutoane si busuioc proaspat.
Pentru ca nu am mai mancat de mult o salata de pui, pentru duminica asta m-am gandit la o combinatie usoara pentru silueta si care poate fi gata in mai putin de 30-35 de minute.
Boabele de naut se numesc humus, cunoscute si cu numele de hamos, houmous sau hummous. De aici, vine si numele acestui fel de mancare de origine orientala. Acesta este nelipsit de pe mesele tuturor locuitorilor Orientului Mijlociu, si se pare ca reteta cea mai cunoscuta si mai gustoasa vine din Libia. Este un preparat de post, bogat in proteine si hranitor. La baza lui, sta pasta de susan, un alt preparat consumat de sine statator sau in componenta altor feluri principale. In Romania, oamenii se impart in doua categorii: cei care il mananca cu placere si cei care nu il consuma deloc, pentru ca gustul lui usor amarui nu este pe placul tuturor. Reteta de baza o gasiti mai jos, de la ea putand face diverse derivatii: cu ceapa verde si rosii sau cu iaurt.
Reteta Humus
Ingrediente:
220 g susan
10 linguri de ulei de masline (sau de floarea soarelui)
Sambata trecuta am fost la cumparaturi si pentru ca eram foarte obosita si infometata dupa colindat magazinele de hainute, urmatoarea oprire inainte de hypermarket a fost la un restaurant in Mall Baneasa, Risaka Pizza&Pasta. Am servit o pizza quattro formaggi cu cel mai subtire blat pe care am putut sa il vad vreodata; a fost pe gustul meu pot sa zic. Daaaar, nu esta e cel mai important: dupa oprirea aici, am plecat direct acasa fara sa mai fac un ocol prin hypermarket. Asa ca a doua zi, am incropit pranzul cu ce aveam prin frigider. Dar a fost bun, rapid si sanatos.
Reteta asta este foarte aromata; si cand zic asta ma refer ca e aromata intr-un fel aparte. Rozmarinul nu este un condiment foarte intalnit in bucataria romanilor pana nu demult; dar incet, incet isi face cale printre bucatele romanilor si da savoare. O savoare speciala.
Continutul textual integral si fotografiile de pe acest site se afla sub incidenta drepturilor de autor; titularul drepturilor de autor asupra lor este Buduroes Elena Larisa. Preluarea, prelucrarea si/sau distribuirea continutuui textual si/sau a fotografiilor de pe www.papabun.com fara acordul in scris al titularului drepturilor de autor Buduroes Elena Larisa se pedepseste conform legii. Legea care reglementeaza drepturile de autor este Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Este permisa preluarea unei singure fotografii de la fiecare reteta, in limita a 3 retete, fara a fi permisa prelucrarea acesteia, doar in conditiile precizarii sursei cu link direct catre site sau catre reteta de la care fotografia a fost preluata. Nerespectarea celor doua conditii, precizarea sursei cu link direct si neprelucrea fotgrafiei se pedepseste confor legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.