La finalul acestei luni, in intervalul 27-30 noiembrie, Palatul Copiilor din Bucuresti este locul in care dulciurile de toate felurile si-au dat intalnire. De la turta dulce si acadele de toate felurile, pana la prajituri de cofetarie, fructe din martipan si alune glazurate cu diverse arome, miere de albine. Ah, si cum am putut sa uit de jeleurile colorate?

acadele si ciubuc expozitie de prajituri bucuresti

Marea mea dezamagire vine din organizarea targului, astfel incat pot spune ca pretul biletelor de intrare, 10 ron (5 ron intrarea*2 persoane) au fost banii cei mai prosti cheltuiti pe anul asta. O inghesuiala de nedescris la fiecare stand, de mai aveam putin si faceam cale intoarsa inca de la primii pasi. Dar am zis totusi sa ii dau o sansa; si pana la final nu mi-am schimbat parerea. Si daca spatiul ar fi fost exploatat la maxim, nu as mai fi zis asta; dar cand la primul nivel stateau nu mai mult de 20-25 de expozanti la care oamenii se buluceau de parca se dadea ceva gratis si la etaj era asa numita Choco Cafe, unde nu erau mai mult de 5 persoane la cateva mese asezate acolo. Ba mai mult, cand vroiai sa urci te mai izbea si un afis pe care scria mare VIP. Spre deosebire de experienta notata la Choco Fest, de aici am plecat cu un gust amar.

In rest, ca la orice targ de dulciuri, daca nu plecai cu stomacul plin de acasa, sigur plecai cu sacosica plina si portofelul gol de acolo. Mie mi-au facut cu ochiul cel mai mult niste alune glazurate si dulciurile unor comercianti veniti de peste granita (care granita, asta nu am mai retinut :D); aveau tot felul de caramele din lapte, diverse prajiturele mici cu cocos, ciocolata, alune, fistic, napolitane. Aratau bine, dar ceva m-a retinut sa cumpar. Poate pentru ca mancasem dulce acasa :D, poate din cauza aglomeratiei care era la fiecare stand.

targ de dulciuri bucuresti 2010

miere de albine la targul de dulciuri

Intr-un colt, muuult prea departe de ochii lumii era o echipa de la Metro, echipa care pregatea prajiturele, mouse de ciocolata din cate mi-am dat seama eu. In opinia mea, echipa asta a fost principalul punct de atractie al targului si meritau un spatiu mai mare si un loc mai bun.

plus umplut cu praline, bomboane

expozitie de dulciuri la targ

targul de dulciuri