Astazi am vizitat expozitia de ciocolata cu vanzare de la Villa Rodizio – Choco Fest, o adevarata binecuvantare pentru iubitorii de ciocolata.

Ce am gasit acolo? De toate pentru toti, bani sa ai. De la ciocolata belgiana de lux, sub toate formele si culorile, diverse sortimente de cafea pana la baclavale (care nu am inteles ce au cautat acolo, pentru ca nu aveau ciocolata) si prajituri facute in casa: cozonac de casa, pandisoan, cheesecake cu dovleac, salam de biscuti cu nuca de cocos sau salam de biscuiti tras in ciocolata.

fantana de ciocolata - chocofest

Tot aici am gasit si Fantana de Ciocolata, de la care puteam cumpara fructe trase in ciocolata, minigogosele de profiterol umplute cu o crema delicioasa si trase in ciocolata sau frigarui cu fructe.

Ce nu a fost pe gustul meu: foarte putini dintre expozanti au avut produse pentru degustat – totusi la un targ de profil te astepti sa fii ademenit in aceasta maniera. Si asa cum am spus si mai sus, erau produse expuse care nu aveau nicio treaba cu ciocolata: baclavalele, fructe uscate, gemuri, turta dulce si diferite sortimente de ceaiuri.

Ce a fost pe gustul meu: minigogosele de profiterol umplute cu vanilie si trase in ciocolata 😛 si ciocolata de casa cu nuci. Trecand peste dulciurile delicioase, de aici am cumparat si o carte: Ghidul Gastronomic al Romaniei – Bucataria Moderna, din colectia Gastronomica, publicata de House of Guides.

Totusi daca mergi la Chocofest si nu vrei doar sa privesti, este bine sa stii ca gasesti produse accesibile dar si mai putin accesibile. De exemplu, kilogramul de cozonac de casa este 23 ron, iar un cozonac avea binisor peste 1 kg. O felie de prajitura avea preturi cuprinse intre 6 si 10 ron. La polul opus, mai accesibil gaseai ciocolata alba de casa, ciocolata neagra de casa si ciocolata de casa cu nuci la 4, 5 respectiv 6 ron si niste prajiturele foarte simpatice, sub forma de arici, inimioare, pinguini sau broscute, care aveau preturi de 3 si 3,5 ron. La standul cu carti am fost placut surprinsa: preturile erau cu mult mai mici decat cele de librarie, reducerea fiind cuprinsa intre 40-60%.

prajituri amuzante

Expozitia de ciocolata face parte dintr-un ciclu de evenimente organizate luna de luna la Villa Rodizio (Strada Ion Luca Caragiale nr 32, la 3 minute de Gradinei Icoanei, sector 2, Bucuresti). In noiembrie expozitia a fost deschisa publicului pe 13 si 14 noiembrie, intre 10.00 si 18.00.

Pofta buna la ciocolata!

expozitie de ciocolata chocofest